Festivals en evenementen

Festivals en evenementen

Festivals en evenementen
Luchtkaart Kustzone Poort met daarop de locatie van de festivals en evenementen op het Almeerderstrand aangegeven.

Het Almeerderstrand is al jarenlang een locatie voor bekende festivals en evenementen. Met de kustlijn, het strand, de bomen en het uitzicht op het IJmeer biedt het gebied de ideale omstandigheden voor een geslaagd festival. Goed bereikbaar en centraal gelegen. De ondergaande zon maakt een feestje van deze toplocatie! 

Nieuwe zone voor festivals en evenementen

Tot en met 2022 hebben grote festivals plaatsgevonden midden op het Almeerderstrand. Om te zorgen dat het strand jaarrond toegankelijk is voor recreatie en kleinschaligere evenementen, heeft de gemeente het zuidelijke deel uitgebreid met 8 hectare nieuw strand. Dit nieuw opgespoten zandstrand vormt vanaf 2023 de zone voor festivals en evenementen. Het strand biedt maximaal vier dagen per jaar de ruimte aan grote geluiddragende evenementen tot wel 25.000 bezoekers. 

Omdat 2023 het eerste jaar is waarin het nieuwe zuidelijke strand gebruikt zal worden voor grote evenementen, onderzoekt de gemeente dit jaar samen met de evenementenorganisatoren wat de mogelijkheden van het gebied zijn. Zo wordt naar aanleiding van dit evenementenseizoen besloten waar in 2024 een transformatorhuisje voor (groene) stroom geplaatst zal worden. In de eerste maanden van 2023 wordt het gebied volledig gereed gemaakt voor de zomerse festivals, en wordt onder andere de nieuwe parkeerplaats en ontsluitingsweg naar het strand gerealiseerd.

Deze zomer vinden onder meer de festivals Zand, Free en Oh My! plaats op het Almeerderstrand. Zie voor de volledige programmering in 2023 de evenementenkalender of de uitagenda van Almere City Marketing.

Zelf organiseren?

Wil je zelf iets organiseren op het strand? Heb je grootse plannen, of juist een idee voor iets kleiners en fijners? Er is veel mogelijk op deze prachtige locatie. Van een foodtruckfestival met wereldse keukens, tot een kindervoorstelling of een yogasessie in het zand. Als jullie geïnteresseerd zijn om evenementen te gaan organiseren op of rond het Almeerderstrand kunnen jullie mailen naar contact@kustzonepoort.nl. Ook kunnen aanvragen worden ingediend bij Almere City Marketing via de volgende link: https://www.almere-citymarketing.nl/aanmelden-evenementen/. “