Sport

Sport

Luchtkaart Kustzone Poort met daarop de locatie van het sportgebied op het Almeerderstrand aangegeven.

Kustzone Poort biedt veel mogelijkheden om te sporten. Het gebied leent zich uitstekend voor een mooie wandeling, fietstocht of hardloopsessie. Maar ook zwemmen, beachvolleybal en allerhande watersporten worden veel beoefend op en om het Almeerderstrand.

Sporten op het strand

Ter hoogte van de Duinhal, bij de noordelijke strandopgang van het Almeerderstrand, wordt ’s zomers het meest gezwommen. Strandbad Duin biedt een fijne omgeving om te zwemmen, grenzend aan de Marina Muiderzand. Hier is ook een beachvolleybalveld te vinden.

De komende jaren zullen de sportevenementen en –voorzieningen in het gebied toenemen. Ook nu al vinden er meerdere grote sportevenementen plaats. De Dutch Water Week, een spectaculair watersportevenement met internationale allure, wordt in 2023 georganiseerd rondom het Almeerderstrand. Ook de marathon en triathlon doen het strand regelmatig aan. Alle sportevenementen vind je terug op de evenementenkalender.

Marina Muiderzand

Aan de Noordzijde van het gebied ligt de Marina Muiderzand, een jachthaven met ruim achthonderd ligplaatsen voor zeilboten en plezierjachten en een winterstalling. De haven is omringd door IJmeer, Markermeer en het IJsselmeer. Aan de haven en net achter de haven aan de Zeeduinweg bevinden zich verschillende horeca- en overnachtingsmogelijkheden. Het gebied ten noorden van de Marina Muiderzand leent zich uitstekend voor de ‘durfsporten’ als windsurfen, kitesurfen, e-foilen, suppen en wakeboarden.