Elke dag is een stranddag!

Twee kinderen op het strand laten een potje met water met daarin een kikker zien
Twee kinderen op het strand laten een potje met water met daarin een kikker zien

Onder het motto ‘Elke dag is een stranddag!’ laat Stad & Natuur Almeerders de natuur van het Almeerderstrand beleven. Dit doen ze op meerdere plekken in de stad, maar sinds vorig jaar ook op het strand. Stad & Natuur biedt hier lessen voor het onderwijs en organiseert workshops en evenementen in de vakanties, weekenden en op woensdagen. Allemaal met het thema water.

Ook in afgelopen weken heeft Stad en Natuur menig Almeerder laten genieten in de buitenlucht op het Almeerderstrand. Met Hemelvaart trok de bushcraftworkshop veel grote en kleine mensen die fikkie wilden steken zonder lucifers. En op Moederdag sloot Stad & Natuur aan bij Expeditie Duin van StrandLAB, de Buiten(w)eter ging die dag met bezoekers op zoek naar kriebelbeestjes in de Duinkreek. Tijdens de Dutch Water Week werden er van gerecycled plastic bootjes gemaakt die je vervolgens in de zelfgemaakte waterbaan mocht testen.

Ook de komende maanden kunnen kinderen en ouders aan allerlei activiteiten meedoen, zoals zandsculpturen maken, moddertaarten bakken, beestjes ontwerpen, dijken bouwen en nog veel meer. Je vindt Stad & Natuur bij StrandLAB en Strandrestaurant Poortdok. Ze zijn te herkennen aan onze vrolijke blauwe strandtent.

Het water en het unieke landschap van Kustzone Poort maken dat er het hele jaar van alles te ontdekken en te doen is.   Omdat elke dag dus een stranddag is, loopt het strandseizoen van Stad & Natuur door tot in december. Hier vind je alle activiteiten die nog komen: www.stadennatuur.nl/almeerderstrand.