Recreatie

Recreatie

Recreatie
Luchtkaart Kustzone Poort met daarop de locatie van het recreatiegebied op het Almeerderstrand aangegeven.

Kustzone Poort zet in op cultuur, goede voorzieningen, interessante programmering en recreatie. Het Almeerderstrand is van oudsher een trekpleister voor Almeerders en strandliefhebbers van buiten de stad. Bij mooi weer ligt het strand vol en wordt er volop gezwommen, gepicknickt en gerecreëerd. Als de zon niet schijnt, leent het gebied zich goed voor wandelaars en fietsers.

Wandelen en fietsen

In de nieuwe plannen zijn aantrekkelijke fiets- en wandelroutes opgenomen.

Als gevolg van werkzaamheden en de veranderende inrichting van het gebied wijzigen de loop- en fietsroutes naar het strand en haar voorzieningen de komende periode geregeld. Om het strand vindbaar te houden, zet de gemeente begin 2023 in op het aanbrengen van routing vanaf station Almere Poort. Voor ten minste drie routes wordt door een ontwerper duidelijke én creatieve bewegwijzering aangebracht, waardoor het gebied en en de gebiedspartners te allen tijde vindbaar blijven.

Zwemmen

Het Almeerderstrand is al decennialang een geliefd gebied voor waterrecreatie. Het IJmeer leent zich perfect voor een frisse duik op een warme zomerdag. De Almeerse Reddingsbrigade zorgt er al jaren voor dat dit veilig kan. Vanuit hun reddingspost op het Almeerderstrand houden deze vrijwilligers op stranddagen een oogje in het zeil.

Sanitair en schoon

Langs het Almeerderstrand zijn vijf toilet- en douchehuisjes te vinden. Deze huisjes staan er al decennia, maar werken nog steeds. Ze zullen in de komende jaren vervangen worden door modernere voorzieningen. Een schoon strand is een belangrijke kwaliteit voor een recreatiegebied. Sinds een aantal jaren zet de gemeente een zogenaamde Beachcleaner in om het strand geregeld schoon te maken. Daarnaast wordt het gebied intensief schoongehouden door de stadsreiniging – zeker op warmere dagen.

Andere projecten